söndag 25 december 2011

Julvila och jobbig uppladdning

Det är skönt att vila huvudet på Saras mammas fina julkuddar!

Nu är familjen Hemäng hos Saras föräldrar i Varberg för att fira jul. Detta innebär en hel del vila för Sara och Håkan samt lite tid för uppladdning för våra hundar. Mynta tycker liksom oss andra att det är skönt att få ligga för sig själv en liten stund men snart nog blir det långtråkigt för henne, det liksom börjar värka i hennes muskler. Då är det bara för oss att ge oss ut på en rejäl julpromenad med hundarna. Detta år fick Sara cykla vid sidan om oss då hon har sin stora mage att tänka på...
Men en promenad är Mynta INTE nöjd med utan när vi kom hem var bara för husse att komplettera denna promenad med en rejäl cykeltur (medan de andra gick in för en god fika med massor av julgodis).

Det är roligt att cykla när hundarna ligger i framkant och bara vill springa mer och längre! Alla vi som arbetar med våra hundar ska ha klart för oss att vi har med elitidrottare att göra. De MÅSTE helt enkelt ha sin motion även när man själv vill ha julledigt och ligga på soffan, äta julgodis och vila...

Men om ett par dagar är det nya släpp i skogen som gäller och då brukar detta med motion ordna sig av sig själv- eller rättare sagt så sköter Mynta det själv medan husse får sitta och lyssna på en ryggsäck med en kopp kaffe i handen. Nu är vi laddade, både Mynta och husse, så vi kan lova jaktkamraterna upplevelser utöver det vanliga under mellanhelgdagarna!!!

Gott nytt år!/Håkan

fredag 2 december 2011

Kanondrev och tur -några dagar för sent...

Idag var det länskamp i Bassetklubbens Östra lokalavdelning. Mynta var uttagen för tredje året i rad att representera Östergötland mot Smålandslänen. Detta är både en individuell tävling samt en lagtävling då de två bästa hundarna från varje län är med och kämpar i skogen. Mynta vann 2009 och då vann även Östergötlands län lagtävlingen. 2010 var hon uttagen som bästa drevprovshund från Östergötland men den tävlingen blev inställd p.g.a. snö och kyla.

Detta år gick det bra och Mynta gjorde under denna tävling det hon borde ha gjort i måndags (under Småhunds-SM i drev). På fyra timmar presterade hon 3 st 60 min drev, alltså 1+1+1 (rå) och fick dessutom fina 50 poäng och Drevcert. Och det ska absolut erkännas att det krävs inte bara en bra dag för hunden för att få 3 st 60 min drev under en 4 timmars tävling, nej det krävs även en hel del flyt! Men idag funkade det!!!

Eftersom vi även hade en duktig medtävlande från Östergötland, Petiten Gold Queens Red Rose med ägaren Christer Andersson från Vikbolandet så lyckades vi att försvara vår titel och tog hem den fina tenntallriken ytterligare ett år.

Det har varit en härlig dag i skogen med nästan 200 min härligt drev! Men visst hade det känts bättre om Mynta och jag hade haft detta flyt i måndags och kunnat knöla till Sveriges bästa drevrar!!!   ;o)
                                                                                                                                            /Håkan