fredag 31 augusti 2012

En sväng på gräsmattan med matte & lillmatte

"Ska du eller jag bita katten?"

 


Man måste lyfta högt på tassarna när man går i lätt fukigt gräs

 


Alla vill vara upp i Saras knä samtidigt
 


Full fart

 




Störst först på detta lilla äventyr
Lilly drar in sina fötter. Så liten men ändå så erfaren!
En fin kille

 





torsdag 23 augusti 2012

Hemma i valprummet

Valparna har sitt eget rum där de nu har fått möjlighet att gå ur valplådan och ut på klinkergolvet. I det svarta hörnet av golvet finns det en golvbrunn och däråt drar de sig när de vaknat för att kissa. Jag har suttit och passat lite på dem för att lyfta dit dem när de vaknar och de blir faktiskt dirket ganska duktiga på att nu ta sig för egen maskin ifrån platsen där de sover innan de uträtta sina behov. Men givetvis så händer det att någon vaknar lite sent...

Det gör inget om det inte hamnar exakt rätt då vi har en duschslang i hörnet för att kunna spola rent rummet och skrapa ner de "misslyckade pölarna". Då det är golvvärme på golvet så torkar det av ganska snabbt så att de snart kan rulla runt och leka igen.

Det är mysigt att ta sig in i lådan efter lite bus för att lägga sig och vila igen. Här med tiken OS-anna i mitten.

Och så kommer "moster" på besök när mamma tycker att det är ok och när husse är i närheten. Än så länge får hon inte gå in till valparna så mycket som hon vill för då finns risken att mamma Mynta med tiden inte skulle få komma i närheten. Bland våra djur (två hundar och en katt) är det nämligen vår Munsterländer som är alfahona. Hon tycker att det vore mer rätt om det varit hon som fått valpar.

//Håkan

måndag 20 augusti 2012

Nu börjar det bli mer fart i valplådan. Detta försökte jag visa med en filmsnutt men jag fick avbryta uppladdningen av filmen då det tog en evighet men blev ändå inte klart. Men såhär ser de i alla fall ut på bild.
Undrar om morsan kommer snart?





Varför inte passa på att slåss när morsan är ute!

Nimrods Fröken Lördag (Frøya) i viltspåren

Vi grattulerar  Frøya med husse Øystein för framgångar under en viltspårstävling. Förhållandena var väldigt svåra och Frøyas spår gick t.o.m. jämns med en rävfarm men ändå klarade hon ta sin andra 1:a! Det vara hela 9 av 15 hundar som den dagen blev underkända med en 0:a.

Vackra Frøya kunde stolt återvända men sitt funna rådjursben

måndag 13 augusti 2012

Ställer ej upp på bild...

Visst vore det kul med lite action-bilder. Och nu skulle det faktiskt gå att ta en sådan bild för nu börjar de att gå omkring. Men just när jag skulle ta några bilder så ställde de inte upp.
Såhär låg de innan jag väckte dem och...


resultatet av en väckning blev att de kröp ihop såhär.
OS-kar och OS-born sover sött som 95% av dygnet. 

måndag 6 augusti 2012

Det går framåt för Nimrods kennel

För en tid sedan så fick jag besked om att Nimrods Fröken Lördag med husse hade gått bra på viltspår i Norge. Nyligen klarade även Nimrods Fröken Tisdag (Lea) och husse Patrik en 1:a på ett öppet viltspår. De fick viltstörning men klarade ändå ett förstapris!

Just nu så går det framåt även i valplådan. Valparna växer så det KNAKAR!!! De väger nu näsan 1 kg vilket är över vad tidigare kull har vägt vid samma tid. Jag ringde en rutinerad uppfödare och kollade om de var för stora men fick lugnande besked. Mynta har tydligen bra med mat trots att vi inte direkt har ökat hennes fodergivor men bara de kommer på benen så brukar de göra av med sina extra gram.

Skönt med lite egen plats i lådan!


Här snusas och sovs det mest




Nej, de ställde inte upp på bild.
Men lugnt och skönt är det i valprummet
-och det är ju huvudsaken!




Men vad som är riktigt tråkigt med att ha en kull valpar är att prata med de som tyvärr hamnade utanför listan av köpare. Men förhoppningsvis så "går det fler tåg" bara de kan tänka sig vänta...

//Håkan