torsdag 16 maj 2013

Mynta jagar hjort på film

I Jaktjournalens februarinummer gick det att läsa om Myntas framfart med hjortarna på Åländersö. Artikeln går att hitta på  http://film.jaktjournalen.se/index.php?page=movie&id=815

Under den gångna säsongen blev det inte mycket jakt med Mynta. Hela december och januari fick hon vara stilla. Men den allra sista dagen den 31 januari, framåt eftermiddagen, så hade det töat hela dagen och skaren var borta. Det var egentligen som att jaga i en blandning av iskristaller och vatten men vi tog fyrhjulingen och begav oss till samam ö som Jaktjournalen gjorde sitt reportage på och jag släppte henne i samma område.

Efter ca 10 min var det drev. Lite hackigt var det men det var ok p.g.a. 2 månaders jaktuppehåll för Mynta och de svåra förutställningarna. Jag hade filmkameran med mig och fter ca 30 min så kom en hjort inspringande i kameradisplayen och då bestämde jag mig snabbt att ställa ner kameran och skjuta.

Allt, det lite hackiga drevet, den hackiga filmningenen och klippningen samt skottet finns nu upplagt på http://film.jaktjournalen.se/index.php?page=movie&id=815



Dubbelt GRATTIS Nimrods OS-kar

En valp från förra årets "OS-kull" har visat framfötterna både i skogen och i utställningsringen.

För en vecka sedan klarade han anlagsprovet i viltspår och förra helgen så visade han upp sig i sin första utställningsring med betyg -Excellent!

Grattis OS-kar med husse Anders Eriksson och Hjulbäckens kennel!