lördag 31 augusti 2013

Astrakan har lämnats hos sin familj

Valpen som fick en ögonskada vid ett slagsmål med sina syskon har nu blivit bra i sitt öga och är lämnad till den familjen som valde honom. Nimrods Astrakan "Champis" fick åka med oss ner till Hajom när vi ändå skulle till Sara:s föräldrar i Varberg.
Champis med husse Stefan.
Matte Annette samt "gammelhusse" och "lillmatte" var också med när Champis kom hem.
Med på vilden var även syrran Nimrods Signe Tillisch som var med på resan.
Vi önskar familjen Lycka Till! Champis fick bo på ett väldigt trevligt ställe och har både taxar, drever och en trygg Finnstövarhane till sällskap!
 
Så nu är det bara  Nimrods Signe Tillisch som är kvar här hemma hos familjen Hemäng. Och hon ska bli kvar här hos oss och har redan börjat finna sig tillrätta, ensam med de vuxna hundarna.
 
Den viktiga kvalitetstiden.
Såhär tror jag att man bäst lägger en bra grund för ett hundliv. Särskilt viktigt är det för våra arbetande hundar, såsom våra jakthundar.

Fin halvmoster + lite liv i valplådan

I lördags var det utställning i Hultsfred. Det var "Basset-Öst" som arrangerade och jag fick bli dess kommissarie. Inte för att jag kan mest om utställning utan för att jag var en av de få i styrelsen som inte skulle ställa en egen hund. Så jag tog uppdraget och har direkt lämnat en reservation för nästa års utställning då jag kommer med en, två eller kanske rent av tre Fauvar! Men hur som helst så hölls släktens fana högt genom en halvsyster till Mynta och Malva, nämligen Druva!
Fina Druva blev bästa tik i den öppna klassen.
En fin liten nätt tik, helt enkelt så som vi vill ha Fauvarna!
Hemma i valplådan börjar det bli mer liv. Tills nyligen så har de bara legat i en hög men nu börjar de ta sig omkring. Och det som är mest förvånandsvärt är att då beger sig valparna till lådans utgång för att göra sina behov. Det är de allra första utflykterna som valparna gör -de går från sovplatsen för att "göra ifrån" sig.
Syskonkärleken varar än ett tag.
Om ett par veckor kommer vi undra var den tagit vägen...
Oj, är det någon som tar kort på oss? Vad händer?
 
Nu börjar de allt att bli så stora så att de går omkring. Men mest ligger de och försöker se vad som rör sig omkring dem. Än är de dock lite dimmiga på blicken och synfältet är inte så stort. Skönt med en lagom stor och trygg låda, särskilt nu när mamma Malva allt oftare går ifrån dem för att slappa ett par trappor upp.

lördag 17 augusti 2013

Livet på hemmaplan och händelse på utställning

Först vill vi säga grattis till Nimrods Herr Måndag (Acke) som var på utställning idag och tog ett cert! Nu är det bara två till cert så är Nimrods Herr Måndag utställningschampion! Sen vet jag att husse längtar till hösten då det är troligt att de två tillsammans även jagar ett drevprovschampionat.

Vi säger Lycka till familjen Prick med era fortsatta erövringar i utställningsringen och i skogen!!!

Här hemma så har vi ju kvar Nimrods Astrakan (Champis) som har fullt upp med att ha dragkamp med sin mamma Mynta:

Och att slåss med sin syster  Nimrods Signe Tillisch (Signe) samt se vilka gränser som en katt har:
Samtidigt i källaren så finns dessa valpars kusiner. Malva har nu fått valpar som är fem dagar gamla idag. Malva är verkligen en bra mamma och jag respekterar som vanligt att tikarna vill ha valparna för sig själva. Men nu börjar hon ha full koll på sin mamma-roll vilket resulterar i att jag får ta mig en närmare titt på de små.
En fin kull som alltså är efter Malva, Myntas syster som vi tagit hem till oss för att låta henne få en valpkull.


måndag 12 augusti 2013

Två hundkarlar har hämtat sig var sin Fauve

När vi säljer valpar så är det endast till dem som har sina hundar både som familjemedlem och som jaktkamrat. Men ändå så är det skillnad på vilka förhållanden valpen blir satt i. I dagarna har vi sålt två valpar till män med mycket erfarenhet av hundar och som nu vill ha en Fauve att blanda upp sin jakt med.

Leif åkte norrut med sin Nimrods Åkerö.
Hemma väntade en Labrador och två Kopov.
Leif har även under många år haft rasen Petit Basset Griffon Vendeen.
Stefan åkte söderut med Nimrods Ingrid Marie.
Stefan hade både älghund och Vorster i bilen.
Hemma har frun uppfödning av Retrivers
under namnet Viljestyrkans kennel.
 
Vi får önska även dessa två ett stort lycka till med sina valpar. Och dessa två valpar kommer verkligen bli bortskämda med framför allt en sak -antalet jaktdagar per år!


fredag 9 augusti 2013

Två valpar till nya hem

Idag har flytten hemifrån startat för våra valpar. Det känns både bra och vemodigt att lämna dem vidare. Men den bra känslan överväger absolut då jag vet att de kommer till hem där de får det riktigt bra!

Nimrods Aroma med nya extra mamma
och husse Andreas Heskestad, Norge.

Andreas hade bråttom hem då han sitter med i gruppen som skriver nya RAS för Fauvarna i Norge. Nimrods Aroma kan säkert störa husses koncentration. Å andra sidan så finns det ju en matte och ett par småhussar som kan ta hand om nya lilla tjejen när storhusse behöver vara ifred.
Cilla och Martin från Stockholm hämtade hanen
Nimrods Cox Orange.

Även denna valp kan säkert hjälpa husse i hans skrivargärning på Öster Malma där han jobbar med texterna i tidningen Svensk Jakt. Hoppas även att husse får tid att släppa Nimrods Cox Orange i de fina skogarna på Öster Malma...

Lyckat till med era valpar!!!/Håkan och Sara

torsdag 8 augusti 2013

Malva godkänner valplådan och valp med förmåner

Nu drar det ihop sig för Malva som alltså inom några få dagar kommer få sin första valpkull. Idag har jag gjort en grundlig rengöring av vår valplåda och det rum som den står i. Sen har jag gjort det lite mysigt så att det ska vara tilltalande för en tik att lägga sina valpar i den förberedda lådan.
"Man kanske skulle kolla närmare på den där lådan.
Eventuellt kan det vara en möjlig lya för mina valpar".
Och väl i lådan så verkade det bli ett ok då hon stannade där ett bra tag. Och trots att den var ordentligt rengjord med rengöringsmedel och filten var nytvättad så verkade det som om det fanns intressanta, vägledande lukter.

"Jaha, valplukt..."

Samtidigt som Malva och jag vänjer oss vid valprummet och valplådan i källaren så har vår hanhundsvalp som fick en skada på hornhinnan en plats inne bland de äldre hundarna. Vi håller mestadels den valpen ifrån de övriga då vi inte vill ha smuts i det skadade ögat. Men det har sina fördelar...

Att få vara med vid bull-bakning och leka
med Lilly är få förunnat.


"Ingen mer än jag i hela syskonskaran har en egen kudde
och ett eget tuggben!"

Det roliga med denna valp är att se att ihärdigt droppande i ögat ger resultat då valpen nu ser mycket bättre ut! Imorgon blir det återbesök med valpen vilket vi ser fram emot.

Veterinärsbesiktningen igår med hela valpkullen gick förövrigt väldigt bra! Jag har aldrig kört en valpkull som varit så tyst!!




söndag 4 augusti 2013

SM-silver till Nimrods Mette-Marit!!!

Under helgen har det varit SM i viltspår vilket resulterade i att en av Myntas avkommor erövrade en fin silvermedalj!
Ulf Bergqvist i mitten med sin silverklimp
"Svea"  SE V CH Nimrods Mette Marit
Trots det torra och varma vädret så gjorde många hundar en väldigt bra tävling. Inte mindre än 5 hundar av de 11 SM-ekipagen tog full pott men Svea och Ulf lyckades kämpa till sig det fina silverfatet! GRATTIS!!!
 
Själv fick jag lämna SM-tävlingen, där jag var som arrangör, då en av valparna hemma fått en ögoninfektion. Jag tog dock med mig valpen och mamma Mynta till SM-tävlingen på söndagen för att visa upp honom för vår tävlingsansvariga Maria Wyon som är ögonkirurg. Hon kollade honom samt vad veterinären ordinerat och gav hopp om ett fullständigt tillfrisknande för den lilla hanvalpen.
 
En liten rast bland kottar på vägen hem
var uppskattat för både mor och son
När vi var på väg hem så rastade vi vid en sjö och Nimrods Astrakan passade på och hänga på morsan ner till sjön. Husse fick verkligen ta det långa benet först för att den mindre av dem inte skulle skutta rakt ut i vattnet. Tyvärr så hann jag inte stanna riktigt på rätt sida om vattenlinjen men undvek ändå att den lille hanen hamnade med huvudet före i vattnet. Kameran klarade sig också men inte mina skor.


fredag 2 augusti 2013

Grattis och LYCKA TILL Nimrods Mette-Marit

Idag blev Nimrods Mette-Marit svensk viltspårschampion! Grattis till det. Mette-Marit är tre år gammal och har jagat sedan sin första säsong så att ta championatet nu är en riktigt bra prestation.

På lördag ska hon även representera avdelning Öst i Basset-SM i viltspår. Vi önska Nimrods Mette-Marit och ägare Ulf ett stort lycka till!!! Och en än gång GRATTIS till dagens championat!