måndag 9 december 2013

Lyckad hjortpremiär för Basse!!!

När jag fick en fråga från en av årets valpköpare om jag kunde besöka dem och släppa Mynta vid något tillfälle i år så svarade jag givetvis JA! Då jag sedan tidigare hade bestämt med Anders Boley att prova om hans Nimrods-"valp" som nu är 2,5 år jagar hjort så passade det fint att de hängde med under denna jakt. Det visade sig att Per, som valpköparen heter, har väldigt fina marker och trevliga jaktkamrater.

Anders fick börja och släppte Nimrods Herr Torsdag "Basse" i den första såten. Det blev upptag nästan omgående och Basse visade upp att han är en riktigt duktig jakthund. Med tätt och väl hörbart skall så gick bukterna ganska snävt. Det visade sig efter ett tag att han hade ca 20 hjortar framför sig. De gick över i det passet där jag stod men tyvärr med ett uselt resultat från min sida. De vände in i såten igen och den hjorten som jag hade haft i mitt sikte gick ner till husse Anders som fällde en väldigt fin skovelhjort.

När Basse kom fram till husse och den fina hjorten så var han som vanligt tämligen ointresserad av den döda hjorten utan stannade bara till en stund för att sedan hänge med Anders vidare in i såten igen för ett nytt upptag. Efter ännu ett fint drev så small det hos ännu en smålänning som var gästjägare och ännu en fin hjort hade fått stanna på hans pass.

Efter detta så släppte jag Mynta som till en början var lite trevande i sin jakt då det var spår som Basse hade drivit i åt alla håll. Men hon redde ut detta och bara hon kom utanför såten så gick jakten som vanligt. Efter en sväng så kom jakten tillbaka och jaktledaren fick fälla en kalv.

Grattis Anders till den fina hjorten och tack Basse för det fina drevet! Det är alltid något speciellt att få höra en Mynta-avkomma prestera ett så fint drev!
Ett trevligt jaktlag och ett bra resultat!