måndag 14 april 2014

Årets uppfödare 2013 och avelspris till Mynta i silver!

Under våren börjar alla trevliga resultat att komma in ifrån olika drevprov. När jag räknade ihop dem så kom jag fram till att Mynta var värd pris för sina "valpars" fina resultat i skogen, ett s.k. Jaktavelspris. Detta är ju ett nästan rent drevprovspris men avkomma som även har lyckats i utställningsringen inbringar ytterligare något poäng.

När jag även gick igenom "veckodagskullen" så såg jag att hela 5 av 7 i kullen är viltspårschampions! En tik bor i Norge i den kullen och även hon lär ha gått bra på viltspår, men hon fanns givetvis inte med på SKK:s hunddata.

Men åter till priset som Mynta fick som heter Jaktavelspris. Detta år fick hon silver och nästa år kommer hon med all säkerhet få guld! De avkommor som har gått drevprov och som jag denna gång räknade med var:
Nimrods Kung Hakoon     1:a på drevprov (+ drevcert efter fina 49 egenskapspoäng)
Nimrods Kung Olav          1:a på drevprov
Nimrods Herr Måndag      2:a samt Exc + cert på utställning
Nimrods Fröken Tisdag    1:a (+ drevcert efter finfina 52 egenskapspoäng)samt VG på utställning.
Nimrods Herr Fredag        3:a på drevprov
Nimrods OS-kar                1:a på drevprov samt Exc på utställning. Oskar är även färdig dubbelch!
Vi är även med och toppar listorna inom Fauveklubbens Drevprovskampen:
Nimrods Kung Hakoon tog förstaplatsen med sitt fina resultat 1+1+3 och 49 EP och Drevcert, bland de hundar som aldrig tidigare har startat på drevprov.
Nimrods Fröken Tisdag toppar listan för hundar som tidigare startat på drevprov men som inte ännu är champions. Hennes resultat är 1+1+1 och 52 EP och Drevcert!
Och tack vara dessa stjärnor så toppar Nimrods kennel listan över mest framgångsrika kennel inom drevprov under 2013.Tack för det alla duktiga valpköpare!!!

Det kan även tilläggas att Nimrods Fröken Tisdag har även varit på utställning efter drevprovssäsongen och tagit ett Cert!
/Håkan Hemäng

Inga kommentarer: