lördag 7 juni 2014

Grattis Nimrods Herr Måndag, valpträff samt trevlig tidning

Nimrods Herr Måndag med matte Carina
 
Under helgen fick en avkomma från oss såväl Excellent med ett cert som gjorde att hans utställningschampionat var klart. Han passade även på att ta ett s.k. CACIB och bli bäst i rasen. Efter det så placerade han sig på en fin 5:e plats i den grupp som alla bassetar m.fl ingår i. GRATTIS!!!

Nimrods Herr Måndag är sedan tidigare viltspårschampion och går även bra i skogen.Så till hösten blir det drevprovsstarter så han kan bli färdig trippelchampion.


Valpträff 2014:
För ett par veckor sedan hade vi valpträff med den s.k. äpplekullen och päronkullen. Tyvärr så kom regnet och förstörde en del för oss men vi hann ha lite utbildning ang. hur vi handskas med våra hundar när vi ska trimma dem eller klippa dess klor. Utbildare var Henry Forsberg som ledde både hundar och oss ägare med säker hand under utbildningen...

Den kull som var klart mest representerad denna dag var päronkullen som även hade både sin mamma, pappa och mormor med på träffen då både hanhundsägaren Per Hjalmar Nilsen (Norge) kom samt Monica och Jan-Erik Sjömilla från Örebro. Det var väldigt roligt för vår familj att även dessa rasentusiaster kunde och ville komma!!!


Ett gäng av de anlända hundägarna passade på att gå ett kortare viltspår med sina hundar. Alla de som gick dessa spår klarade att ta sig fram till klöven och detta trots att de gick spåret på eftermiddagen efter mycket lek och bus i hundgården med syskon och kusiner.

Trevlig tidning!
 
På framsidan av det senaste Fauvebladet fanns vinnarna i olika kategorier inom Drevkampen. Bästa debutant blev Nimrods Kung Haakon tillsammans med Grebbas Rizzi. Bästa hund som tidigare startat på drevprov blev Nimrods Fröken Tisdag med väldigt fina 52 poäng som förövrigt var det totalt bästa drevprovet någon Fauve gjorde under 2013.

Det fanns även andra Nimrods hundar i dessa listor vilket gjorde att Årets kennel blev Nimrods kennel.

Tack alla ni valpköpare som engagerade er i era hundar med drevprovsstarter under 2013. Och tack för utmärkelsen Årets kennel som är ett 100% resultat av ert arbete!/Håkan