fredag 1 januari 2016

Gott Nytt År!!!

Närmast på näthinnan såhär vid årets slut har man ofta de senast upplevda händelserna såsom hjortarna som fallit framför egna bössan efter fina drev.
 

Även de fina drevprovet med pris 1 hjort +3 rå samt drevprovet 1+1 hjort kommer nog hänga med länge! Och det hänger inte med länge bara hos oss utan även hos domaren för det sista drevprovet som även spelade in den fina jakten.
Vid sidan av dessa trevligheter med Signe har även Nimrods Ingrid Marie (kullsyster med Signe) börjat visa framfötterna i skogen. Hon jagar inte ofta lika länge och säkert som syrran men utvecklas alltmer för varje jaktdag. På listan över skjutna vilt har hon förutom hjort och rå även ett vildsvin.
 
Året som har gått, innan jaktsäsongen har också varit händelserikt! Vi fick vår sista kull efter vår avelstik Mynta. De fem tikvalparna var alltså efter SEJCH, SEUCH, SEVCH Mynta och lika meriterande Åstdalens Affe. Att valet föll på Affe var en tidigare kombination där en hanvalp till Affes helsyster var far och som gav vår hittills mest framgångsrika kull. Så vi letade efter lite av samma linjer och då Affe är en väldigt fin och stabil hane så var valet enkelt.



Parallellt med att tikvalparna sköttes av mamma Mynta och växte i valplådan så var halvsyster Nimrods Signe Tillisch ute på utställningsäventyr. Efter fyra utställningar hade Signe tagit fler utmärkelser än vad vi hoppas på.
  
Sista utställningen gav även Bästa Fauve i Jaktklassen och näst bästa jakt-/brukshund totalt på utställningen.
Nimrods Signe Tillisch
Förutom "Äpplekullens" framgångar var det även trevligt att träffa tre kullbröder: Nimrods Astrakan, Nimrods Cox Orange och Nimrods Åkerö. Alla tre dessa fick excellent och två av dem även cert.
Vidare var det jätteroligt att även Nimrods Kung Haakon tog sitt tredje cert och blev SEUCH. Att han någon månad senare även presterade ännu ett fint drevprov och även blev SEJCH (Jaktprovschampion) var ju liksom "pricken över i"!!! Grattis Björn Adonis, ägare öve Kung Haakon!

SEJCU  SEUCH Nimrods Kung Haakon

Då kullen på hemmaplan, somaren 2015, bara innehöll tikar så beslutades det att detta skulle bli en "Princess-kull". Så deras namn blev Nimrods Askungen, -Snövit, -Törnrosa, -Ariel och Rapunzel, Fyra av dem såldes under september månad till fyra säkra jägarfamiljer och den femte fick stanna kvar hemma hos oss.
Nimrods Askungen flyttade till Fam. Lieszkovszki i Gränna

Nimrods Snövit flyttade till pappa Affe, halvsyrran Nimrods Märtha-Louise och Peter Sjölander
Nimrods Törnrosa flyttade till fam. Löfgren i Huskvarna som även föder upp Basset Hound.
Nimrods Ariel såldes först till en familj i Lysekil som stått på väntlista i flera år. Tyvärr så fick en av familjemedlemmarna ett allvarligt allergiutbrott så vi köpte tillbaka henne och dirket vidare till fam. Per Nilsson i Ljung som redan tidigare hade en valp från oss. Tråkigt för familjen som inte kunde behålla henne!


Rapunzel fick stanna kvar här hemma hos oss. Här bredvid halvsystern Nimrods Ingrid Marie "Skalla".



Nimrods Rapunzel fem månader gammal.
Framtiden får utvisa om hon kommer att utvecklas till en ny avelstik hos oss...men dit är vägen givetvis lång...




Inga kommentarer: